Lampadarele de podea pot transforma complet aspectul unei incaperi, atmosfera si nivelul de confort. Lampadarele reprezinta o componenta esentiala a oricarui spatiu bine iluminat si au un impact semnificativ asupra amenajarii generale a unei locuinte.

In prezent, gama de lampadare moderne este una deosebit de variata, asa ca nu ne ramane decat sa ne iluminam cu stil locuintele si sa ne sporim nivelul de confort la orice ora din zi si din noapte.

Iata cum va puteti folosi de puterea lampadarelor pentru a va ilumina fiecare incapere a casei:

Luminati colturile

Aduceti putina lumina in acele colturi intunecate folosind lampadare atractive. Lampadarele de podea cu suport vertical sau suport inclinat sunt excelente pentru a lumina incaperile prevazute deja cu un corp de iluminat principal (aplica, pandativ, candelabru, etc).

Lampadarele pot reprezenta si o sursa unica de lumina mai ales in acele spatii mai neconventionale care nu pot fi prevazute cu un corp de iluminat, cum ar fi un hol sau o mansarda.

Creati un spatiu de relaxare confortabil

Cele mai multe camere de zi sunt prevazute cu o grupare de mobilier care include o canapea si scaune sau o canapea si fotolii. Puteti opta pentru lampadare living pentru a spori confortul si functionalitatea acestei zone de relaxare si de conversatii.

In plus, plasarea unui lampadar langa o canapea sau in spatele unui fotoliu va facilita ascunderea cablurilor inestetice si va minimiza pericolul de impiedicare.

In functie de modul in care intentionati sa utilizati zonele de relaxare, puteti selecta dintr-o varietate de stiluri de lampadare interior, cum ar fi pentru un lampadar de podea cu suport vertical care ofera lumina ambientala sau pentru un lampadar cu suport inclinat care directioneaza lumina in jos pentru o iluminare indirecta.

In mod similar, gama de lampadare gradina este deosebit de extinsa, cuprinzand stiluri diferite de lampadare care sporesc functionalitatea si confortul spatiilor exterioare.

Iluminati elementele atractive

Daca doriti sa accentuati detaliile arhitecturale, scaunele sau fotoliile cu un design aparte sau masuta de cafea, atunci aveti la dispozitie o gama extinsa de lampadare moderne.

Puteti amplasa un lampadar de podea cu arc cu abajurul directionat in jos langa o piesa de mobilier sau un element decorativ pentru a obtine iluminare directa.

Suportul lampadarului poate fi amplasat intr-un colt sau langa o canapea, inlocuind astfel o masuta laterala si permitandu-va sa pozitionati abajurul pentru a evidentia elemente decorative atractive.

Minimalism elegant

Interioarele moderne si contemporane beneficiaza de lampadare de podea cat mai simpliste, care sunt inalte si rationalizate, cu abajururi textile, baze subtire si metalice si feronerie neagra mata.

Lampadarele ieftine includ astfel de optiuni simpliste, dar de mare efect. In general, interioarele minimaliste devin mai atractive si mai elegante in urma imbinarii atente a mai multor corpuri de iluminat.

La randul lor, lampadarele din lemn sunt foarte potrivite pentru o amenajare minimalista deoarece adauga caldura si confort intr-o incapere care de altfel ar fi rece si lipsita de personalitate.

Fara combinatia potrivita de iluminare, chiar si spatiul cel mai bine amenajat se simte incomplet, iar aici vorbim si despre spatiile exterioare.

Fiecare camera din interiorul si din exteriorul casei are nevoie de un amestec de corpuri de iluminat care ca includa luminare generala, iluminare de accent si iluminare de lucru.

Lampadarele, inclusiv gama de lampadare exterior, se incadreaza in categoria iluminatului de lucru. Si, din moment de lampadarele de podea joaca atat un rol decorativ, cat si un rol practic, reprezinta o componenta esentiala.

Atunci cand achizitionati lampadare, este recomandat sa tineti cont de forma, de stil, de dimensiunea, textura si material.