A fi nasi de Botez este o mare bucurie si o mare binecuvantare. Aces lucru implica din partea parintilor spirituali o mare responsabilitate. Ei sunt garanti in fata lui Dumnezeu si a oamenilor.

Isi iau angajamentul ca finul/ta lor va fi calauzit pe calea credintei ortodoxe. Ei au atat indatoriri spirituale cat si andatoriri materiale.

Cine poate fi nas sau nasa de Botez?

     In Biserica Ortodoxa pentru a fi nas sau nasa de Botez trebuie sa fii crestin ortodox. Sa fii major si fidela Bisericii crestine. Sa fii o persoasna evlavioasa si ancorata in invatatura crestin ortodoxa.

Orice persoana de alta confesiune sau religie nu poate sa fie nas sau nasa de botez. Nasii sunt datori sa cunoasca Crezul sau Simbolul de credinta. Ei sunt cei care la Taina Sfantului Botez fac marturisirea de credinta in numele pruncului.

Potrivit randuielii Botezului, se leapada de Satana si marturisesc ca se unesc cu Hristos. Se face aceasta marturisire de 3 ori in numele Sfintei Treimi.

Inainte de Taina Botezului sunt datori sa se pregateasca pentru Sfanta Spovedanie si pentru Sfanta Impartasanie. Ei trebuie sa fie pilda de vietuire crestina pentru pruncul nou botezat.

Cine cumpara cele necesare Slujbei Botezului?

   Botezul reprezinta primul si cel mai important eveniment religios din viata pruncului. Insa pentru un Botez reusit trebuie cateva pregatiri atat din partea parintilor , dar indeosebi a nasilor.

Pentru crestinare pruncului este nevoie de mai multe lucruri necesare acestei ceremonii. Trebuie adus la Biserica Certificatul de nastere al copilului, o sticla de vin, dar si ale lucruri. Unul dintre cele mai importante lucruri il reprezinta un trusou de botez.

Datoria aceasta le revine nasilor. Tot ei sunt cei care pregatesc o lumanare botez , dar si hainute noi pentru bebelus. 

De ce sa alegi trusou botez personalizat?

Ceremonia Botezului are o semnificatie aparte pentru noul crestin. El se naste la o noua viata, la viata intru Hristos. Deaceea , aceasta zi importanta din viata bebelusului trebuie sa ramana memorabila.

Iar pentru aceasta trebuie sa se tina cont de mai multe aspecte. Alegerea Bisericii unde se increstineaza pruncul este importanta. Deasemenea

Restaurantul sau localul ales unde se va prelungi evenimentul dupa cremonia religioasa. Insa un aspect foarte imortant il reprezinta modul cum v-a arata pruncul  nou botezat imbracat in hainute noi. 

Este foarte important ca nasii sa aleaga trusoul de botez si  hainutele cele mai potrivite. Aspectul lor este, important. Trebuie sa fie culori deschise tinand cont de semnificatia Botezului, ca moment de bucurie .

Iar albuL care semnifica puritatea, curatia trebuie sa predomine in articolele trusoului. Este indicat sa se aleaga un trusou botez personalizatprin broderie.

Aceasta pentru ca peste anii insusi copilul sa vada aceste articole personalizate cu numele, data , imagine si mesaje de suflet. 

Ce articole se pot  personaliza ?

Un trusou botez fie nepersonalizat, fie personalizat trebuie sa contina cele necesare ceremoniei Botezului. Un trusou botez trebuie sa contina cel putin urmatoarele piese.

Si anume : crisma, prosop mare , prosop preot, sapun, fasa, sticluta ulei, cutiuta prima suvita. Practic se poate personaliza fiecare piesa din trusou.

Cele mai mici piese se personalizeaza cu data botezului si numele pruncului. Celelalte articole textile se adauga la nume si data o imagine brodata si un mesaj de suflet.
Exista o gama variata de tematici in functie de preferinta nasilor si parintilor. Deasemenea lumanarea de botez se poate personaliza in tematica trusoului. 

Optional se adauga la cele de mai sus un cufar sau cutie trusou pentru transprtul trusoului la Biserica.
Si aceasta se poate personaliza in temastica trusoului de botez.
Pentru un botez reusit este recomandat sa se apeleze la o Casa de Moda pentru copii sau Magazin specializat. 

De unde sa cumperi trusou botez personalizat si celelalte accesorii ?

   Pe piata din Romania, exista o varietate de  Magazine specializate si Ateliere de creatie pentru articole de Botez. Insa nu sunt multe care realizeaza personalizare de calitate prin broderie manuala sau computerizata.

Deasemenea nu sunt multe care pun pret pe calitatea materialelor. Nu trebuie sa ne bucuram ca achizitionam produse ieftine . Sa incercam sa cautam si sa cumparam un trusou botez si accesorii de calitate. Aceasta fiindca pielea bebelusilor este sensibila si iritabila la produse de slaba calitate.

   Acest lucru de a pune pret pe calitate si grija de cei mai mici dintre copii l-a inteles Brandul IRRINI BEBE.  A luat nastre in anul 2018 din dragoste pentru frumos , traditie si pentru cei mici.

La Casa de Moda IRRINI BEBE calitatea intalneste creativitatea. Aici aveti posibilitatea sa achizitionati articole de calitate superioara. Deasemenea posibilitatea sa personalizati elementele trusoului, cufarul, rochita, costumasul sau alte accesorii.
ALEGE CALITATEA SI CREATIVITATEA PENTRU UN BOTEZ REUSIT !